Historie

Bac Orchids kweekt, zoals de naam het al zegt, orchideeën. Grootbloemige snij-cymbidiums in vele maten en soorten. Dat is echter niet altijd zo geweest...

Bac Orchids, opgericht in 1965 door Adri Bac, vader van de broers Dico en Gert-Jan Bac, begon als een klein bedrijf dat sla en komkommers kweekte op een oppervlakte van 0,3 hectare. Adri Bac, een pionier in onder meer de orchideeënteelt, verkocht deze producten via de veiling.

In de jaren ’70 voegden we snijbloemen toe aan ons assortiment, waaronder met zorg gekweekte anthuriums. Aan het einde van de jaren ’70 en het begin van de jaren ’80 maakten we de overgang naar orchideeën, terwijl we stopten met de teelt van sla en komkommers. Dit resulteerde in een combinatie van cymbidiums en anthuriums in ons assortiment, wat zorgde voor een aanvullende mix van bloeiende planten gedurende het hele jaar.

In 2000 veranderden we onze bedrijfsnaam in Gebroeders Bac en breidden we uit met een nieuwe locatie aan de Herenweg 50. Daar bouwden we een nieuwe kas voor onze prachtige anthuriumsoorten, terwijl de cymbidiums hun thuis vonden op de Herenweg 45. In 2006 breidden we verder uit, wat resulteerde in een groter assortiment anthuriums.

Tijdens uitbreidingen in 2007 en 2008 voegden we de locatie Herenweg 43-41 toe aan onze groeiende onderneming, waar we onze cymbidiums huisvestten. Na een afname in populariteit van de anthurium, besloten we ons volledig te richten op cymbidiums. Ons bedrijf beslaat nu een oppervlakte van 5,6 hectare.

In 2016 ondergingen we nog een naamsverandering en gingen we verder als Bac Orchids BV. Onze passie ligt in het vinden van unieke cymbidiumsoorten en het selecteren van sterke rassen met heldere, levendige kleuren.

Voorheen waren we voornamelijk gericht op de veilingverkoop, maar dankzij digitale technologieën hebben we ons gespecialiseerd in maatwerkverkoop voor diverse groothandels en klanten, zowel lokaal als internationaal.

Sinds 2016 zijn we ons ook gaan richten op duurzame teelt. We gebruiken restwarmte voor onze kassen en maken gebruik van 700 zonnepanelen. Bovendien passen we biologische gewasbescherming toe met behulp van een verscheidenheid aan nuttige insecten. Dit heeft geleid tot een afname van 95% in het gebruik van chemische middelen.

Ons assortiment is verkrijgbaar van september tot juni, en we zijn trots op de prachtige cymbidiums die we telen. Ons motto, weergegeven in ons bedrijfslogo, luidt:

Bac Orchids: “showing the art of nature”!

Heeft u een vraag?

Contact

Volg ons